Tinggal bersama keluarga

Sekadar nak meluah… edd saya 23/8 tapi bila2 masa je boleh keluar kan… saya dan husband duduk dgn family saya memandangkan ekonomi kami masih belum kukuh untuk duduk rumah sewa. ( yg tanya kenapa tak simpan duit tu, Alhamdulillah tahniah, anda tidak diuji dengan perihal kewangan) Yang tak bestnya, saya nak keluar berdua ala2 date dengan suami saya, mesti mak saya nak ikot sekali. Mmg la kiteorg ajak keluar sebb dia ni jenis cepat sgt terasa kat semua menda ( ni pun tak best) tapi Dia macam tak faham2 lagi, lepas ni saya entahla berpantang lepastu mmg sah2 la sussah nak ada peluang keluar berdua tu. Tapi nak ikot gak.. And fyi , tiap kali keluar saya macam kena babysit dia (pimpin tangan , tgok jalan apa semua). Sampai nak pegang tangan suami ke jalan berdua pun tak boleh. Bukannya taknak ajak or jaga langsung, tapi mmg lama sgt dah kiteorg tak keluar berdua. Sampai saya sendiri tak igt bila last kiteorg keluar berdua. Nak cakap saya ni jahat sgt tak nak dia ikot atau biar dia sorang2, Padehal ada je lagi adik beradik ngan ipar ( ye stay sekali ngan abg ipar , lagi tak best) kat rumah untuk borak2 . Em Rasa macam entah potong mood, rasa stress pun ada, baru cerita pasal part ni, belum lagi part2 lain. Sampai bila nak hadap pun tak tau, dah berbulan bersabar😌 Minta semua tolong doakan keluarga kecil kami, dilimpahkan rezeki, ada tabung simpanan supaya boleh ada rumah sendiri secepat yg mungkin. Dan juga tolong doakan saya selamat melahirkan secara normal tanpa jahit dan komplikasi kepada saya dan anak kami. 🥹🤍🫶🏽

29 Balas

sis.. itu ibu awak.. awak ngandung kan?.. nnti bersalin, berpantang smua mcm ibu awak lps bersalinkn awak.. mungkin ibu awak tu suka ikut awak sbb dia sbnrnya lebih selesa n sayangkn awak.. ibu sy suri rumah sepenuh masa, sepanjang dia berkahwin dgn ayah sy, dia hnya duduk rumah spnjang masa, ayah lorry driver so mmg xde masa bwk ibu jalan3, bila anak3 da besar ramai yg mngajak keluar tpi dia xselalu ikut tpi klu sy atau adik laki sy yg ngajak mmg dia suka ikut n juga suka ajak kami keluar, tahu sbb apa? sbb dia selesa dgn cara sy layan dia, pimpin tangan dia, bergurau dgn dia, layankn smuanya, lps st kawen nasib baik suami sy faham sbb dia pn dri family yg ibunya suri rumah sepenuh masa.. diorang da tua sis.. berapa lama la awak dpt peluang pimpin tangan ibu, layankn kerenah ibu.. kita juga kan seorang ibu.. kesian dia sis.. jangan layankn sgt perasaan kita tu sis.. sy doakan hati sis tenang, syurga dibawah telapak kaki suami tapi syurga ibu tu abadi..