Tinggal bersama keluarga

Sekadar nak meluah… edd saya 23/8 tapi bila2 masa je boleh keluar kan… saya dan husband duduk dgn family saya memandangkan ekonomi kami masih belum kukuh untuk duduk rumah sewa. ( yg tanya kenapa tak simpan duit tu, Alhamdulillah tahniah, anda tidak diuji dengan perihal kewangan) Yang tak bestnya, saya nak keluar berdua ala2 date dengan suami saya, mesti mak saya nak ikot sekali. Mmg la kiteorg ajak keluar sebb dia ni jenis cepat sgt terasa kat semua menda ( ni pun tak best) tapi Dia macam tak faham2 lagi, lepas ni saya entahla berpantang lepastu mmg sah2 la sussah nak ada peluang keluar berdua tu. Tapi nak ikot gak.. And fyi , tiap kali keluar saya macam kena babysit dia (pimpin tangan , tgok jalan apa semua). Sampai nak pegang tangan suami ke jalan berdua pun tak boleh. Bukannya taknak ajak or jaga langsung, tapi mmg lama sgt dah kiteorg tak keluar berdua. Sampai saya sendiri tak igt bila last kiteorg keluar berdua. Nak cakap saya ni jahat sgt tak nak dia ikot atau biar dia sorang2, Padehal ada je lagi adik beradik ngan ipar ( ye stay sekali ngan abg ipar , lagi tak best) kat rumah untuk borak2 . Em Rasa macam entah potong mood, rasa stress pun ada, baru cerita pasal part ni, belum lagi part2 lain. Sampai bila nak hadap pun tak tau, dah berbulan bersabar😌 Minta semua tolong doakan keluarga kecil kami, dilimpahkan rezeki, ada tabung simpanan supaya boleh ada rumah sendiri secepat yg mungkin. Dan juga tolong doakan saya selamat melahirkan secara normal tanpa jahit dan komplikasi kepada saya dan anak kami. 🥹🤍🫶🏽

29 Balas

sorry sis.. bsyukur banyak la sis lps kwen duduk dgn mak ayah sndiri🤭sy pn susah tp sy melangkah keluar cri rumah sewa..xde istilah x di uji kewangan..mse pkp lg la 2thun suami x kje..sy lps kwen mmg suami suh bhnti kje..nk ckp x susah tu bohong la..mcm2 buat income supaya x merempat bawah jmbtan..dh thu nk kwen kn usaha la cmna pn kua dr umh.. lps tu knpe sis nk anggap mak sis tu bbysit? xbaik la mcm tu dh la awk tumpang dia..ok lg la mak sis tu bkn kki caci maki tau..ad stgh org tu berendam air mata je.. bsyukur la.. ckp dkt mak tu baik2 nk keluar ada hal ke ap ke pandai2 la supaya x guris ati die.. sy mmg jnis xsmpi ati nk kata2 mak cmtu sbb sy syg gila dkt mak sy🤭 cuma kena kenangkn perit nya mak nk bersalin kite🤗.. sy doakn sis dikurniakan rezeki melimpah ruah.. klau rasa sis susah sis bandingkn org yg lgi susah dr sis😇