pertanyaan ??

Saya tengah pregnant? kandungan dah nak masuk (6bulan) . Kekadang saya mengalami rasa sakit/lenguh-lenguh di bahagian pinggang . boleh ke kalau saya pakai minyak urut(panas) eh ?

14 Balas

Pengalaman sy pkai minyak angin panas tu.. Sy letak mnyk angin dekat tulang blkg sbb selalu sakit mcm angin je.. Hari2 sy letak then bla dh bersalin muka ank sy naik tanda gelap kt sebelah muka dia.. Smpai skg masih ada ank dh 3tahun..sy syor kn kalau nk letak mnyk jangan pkai yg panas ada effect kt baby..

4y ago

Thanks atas nasihat tu sis ☺️

Saya letak je sis hari² setiap malam even tgh preg 6 bulan minta suami tolong sapu minyak panas kt pinggang belakang n urutkan time tu terus lena tidur .kalau tak , tak boleh tido nanti terpusing sana terpusing sini😂

X de .amasalah isi di belakang bg hilang sakit pinggang..blh letak jgk bantal tungku lektrik tu..akk pun dh nk msk 6 bln..tiap2 hari sapu minyak panas..di perut jer x blh.

saya pun letak hari hari, mintak husband sapu kan. Tak selesa nak tidur kalau tak sapu. 🤣 sama la kita masuk lagi 2 week masuk 6 bulan 😭 cepatnya masa berlalu

4y ago

terima kasih. harap harap pkp habis

InshaAllah ok..xde mslh tu...jgn byk2 lah letaknya..sy pun minta suami letak minyak n urut2 sikit..sbb pinggang dgn kaki lenguh je..kaki bengkak lagi..take care

4y ago

Thanks sis .

Sy sblum ni 4 bulan sakit pinggang. Lepas 5 bulan ok dah. Masuk 6 bulan sakit balik 😂 lagi2 lepas tido mengiring satu malam.

Sis brpa week??sy pn nk dekat 6bln..lenguh pggng..tp xbrni buh mnyak..cuma nk tdo selit bntal tepi bdn bg kurgkn sakit

4y ago

Semoga dipermudahkan segala urusan yeaa ☺️

Tkde masalah pun sis. Dulu time saya pregnant berbotol2 yoko yoko saya guna sbb bdn lenguh2

Sy sapu je minyak panas kt pinggang x de ape2...sapu sikit2 je

Xblh...myak pnas xblh pakai nti lbam mukr ank owg tuA2 larr yg ckp