suami pukul kepala saya sampai cedera

Saya tengah mengandung 4 bulan, then suami pukul kepala saya sampai cedera, dia baling guna pinggan kot. Apa saya kena buat 😭? Boleh ke bercerai semasa mengandung? Saya fikirkan emosi saya je sekarang ni. Saya taknak baby saya dlm perut ni stress. 😞

18 Balas

Pertama sekali yg sis kena buat, cepat2 pergi hospital minta surat assesment doctor ttg kecederaan sis, lepastu kedua, buat laporan polis. Surat doctor tu penting utk bt laporan. Dua document ni penting sbg bukti defense sis nanti ya. Lepastu urus yg perlu diurus utk cerai. Balik ke rumah family sendiri dlu. Saya tidak ada toleransi langsung terhadap domestic violence ni. Sis kena kuat dan smart dlm hal ni ye. Awk dan baby adalah insan yg plg utama di sini. All the best. ❤️