3cm dah 3 hari

Saya sudah 39w hari ini. Tiga hari lepas saya pergi PAC sbb sakit kuat. Then doc seluk cek bukaan dah 3 cm masatu. Jadi saya kene admit wad. Hari ni sudah masuk hari ketiga doktor cek bukaan masih 3 cm.. saya tanya jika boleh induce.. dok kata tak boleh.. ini anak ketiga saya.. dan saya ada GBS+ve. Anak pertama dan kedua saya bersalin normal tapi keduanya induce sbb leaking.. huhu saya sebenarnya sedih bila la saya boleh bersalin... sbb duduk hosp lama2 pun sakit.. contraction ada setiap 10min.. ada sape2 boleh bagi tips atau ceritakan pengalaman yg sama atau apa2 sahaja..

4 Balas

try la jalan itik tak pun ketuk ketampi sis... mana tau cepatkan bukaan, kang kesian penat jer tunggu lama sgt bukaan...btw, saya pun tunggu hari dah ni, kerap sakit perut tapi belum ada tanda nak bersalin.. due 13.11... semoga Allah permudahkan kita bersalin semua nya...aaminn

sama mcm saya first pregnant dulu...2 3 hari duk 3 cm...saya try jalan itik & buat squat..mlm tu pecah ketuban doc cek 4 cm terus masuk lb. Boleh cuba..moga dipermudahkan bersalin

bykkan berjalan itk....bykkan mencangkung ..Cuba je walaupun penat...

cuba amalkan surat la-fath ayat 1. baca sambil usap perut ke bawah

7mo ago

maksud y mendalam . elok juga makna dia . boleh amalkan 💕