Masih sempat ke 36w

Saya skrg 36w, saya bakal admit 38w sebab gdm on ubat.. masih sempat ke utk sy buat tips/senaman/apa2 usaha utk memudahkan bersalin? Sy rasa sgt down lepas berborak dgn kak ipar, konon nya sy tak ada usaha lebih.. boleh share tips yg sy boleh guna seminggu dua ni? Tq sgt2..

5 Balas

sempat wak insyaAllah..cube bt senaman temukan tapak kaki n tarik kedalam rapat sambil goyang badan kekiri kekanan dpn n belakang..sy Amal start 35 week..3 org bersalin 36week 3 org 37week.sumenya dgn izin Allah.mintak sepenuh hati niat kita.bt dgn kerap sambil doa..tu je sy Amal cre utk cpt bukaan jln n bb turun ke bawah.senaman tu x meletihkan

1y ago

insyaallah.. terima kasih tau atas tips 😇

jgn down. jgn sedih. u ken ingat, lain orang lain rezeki dia. jadi rezeki kita mebi lebih.. atau mebi juga kurang. yg penting jangan biarkan perkara2 negatif tu bagi impak pada diri kita. keep strong, keep the positive vibe. tak perlu nak puaskan hati semua pihak, pentingkan hati u dulu, tau. jangan mudah mengalah.

1y ago

insyaallah.. terima kasih banyak2 atas kata2 semangat & positif ❤️

sy pn dh 38 week 2 hari blm ada tnda nk brsalin lg..just buat senaman yg trmampu sb buat squat cm dh xblh sgt so mampu ringan2 jaa n brjln keliling ruang tamu..baby masi selesa dlm perut hrp smngu sblm due dia kluarla..aamiin

1y ago

aamiin..

bykkan berjalan sis.. pusing2 mall, taman.. berjalan dlm rumah pon ok.. senaman bole search kt youtube

kerap bersama dgn Suami sis.. insyaallah cpt ada bukaan..dan byk kan bersujud pujuk baby cepat keluar..

1y ago

insyaallah thank you nnt sy cuba ☺️