Bersalin anak pertama

Saya sekarang nak masuk 36w.. orang cakap kalau anak pertama keluar lambat sikit.. saya nervous sgt.. ibu2 kat sini..boleh saya tau ibu2 bersalin anak pertama masa weeks ke berapa?

53 Balas

sy anak first lahir 38weeks .. tak lambat, malah lgi cepat bukaan .. sampai hosp 3cm, 3 min lepas tu bukaan dah 10cm .. sepanjang preggy, sy selalu rajin² berjalan, turun naik tangga .. supaya tulang punggung kita ni terbuka sikit bila nk bsalin n nk teran pun tk sakit sgt ..

2y ago

menyesal tak exercise betul betul. 🥲