Berat baby 2.2kg on 32weeks

Saya scan tadi kt hospital, doktor ckp baby besar sgt sbb berat badan baby 2.2kg dh.. berat 2.2kg tu sesuai untuk 34weeks.. sedangkan saya baru 32weeks.. so doktor suruh repeat minum air gula buat kali ketiga untuk confirmkn saya ada gdm ke x.. saya x rasa saya kuat makan dan minum manis.. tp ada kemungkinan x baby saya besar sbb saya minum susu ibu mengandung brand Similac Mom tu?

1 Balas

X jugak sis. Kdg bile nutrisi kite ckup, tumbesaran baby pun mningkat.

4y ago

InshaAllah djauhkan yg x elok