Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

75 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

anak sulung sy, sy da pilih nama "Aariz Mikhail". tiba2 husband tanya mak dia nama apa utk baby kami. mak mertua dtg rumah.terus bagi satu nama.."Haris" tak jauh beza bunyi dgn nama pilihan saya. akhirnya masa daftar, husband gabung dua nama pilihan mak & isteri jadi "Harris Mikhael". tapi..bila anak asik nangis je..terpaksa tukar nama panggilan. Dan nama tu pilihan anak sendiri. hahaha buat pakai cabut undi. 5 nama pilihan. 3x pilih anak cabut undi *Muiz*

Baca lagi