Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

74 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Dah la Sy kawin pun tak brp dpt restu, in law tak suka sbb mak bpk Sy berpisah...smpi dpt anak, Mil n FIL dah pergi temple tgk astrology n dah ada 4 nama utk ank saya... mrk byr pulak tu... Sy tak tahu pun ni.. then 4 nama tu yg blh pilih, semua nama org dulu2, zaman bila tah. so Sy dgn husband tak ikut pun. So bertambah lagi issue mentua dgn Sy..... Dari dulu smpi skrg, mmg kami tak blh jd kawan... blh hai bye je... nasib la.. tunggu dia mati la, Baru Aman Dunia ni. sorry to say... mother in law from hell... kesian sy.. ๐Ÿ˜ฉ

Baca lagi
2mo ago

kes sama mcm saya, boleh hai n bye je selebihnya xde mmg xboleh buat kawan. Kahwin pn x berapa nak restu.