Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

76 Balas

Better awak dan husband yang tentukan , saya pun dah lalui benda ni , sampai sekarang panggil nama anak macam tak ikhlas langsung , masih terngiang-2 nama yang saya nak letak dulu , even my baby dah almost 10 months , masih tersasul panggil nama asal . Nampak kecik , tapi besar , selalu bergaduh dengan keluarga mertua . Penat babe , tersasul panggil nama pun sampai kena marah . Hopefully membantu 😊