Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

76 Balas

Saya faham perasaan puan. Saya dulu pun macam tu. Mertua dah ada nama utk anak, tapi dia tak berani cakap dengan saya, dia bagitahu suami then suami bagitahu saya "Mama suruh letak nama ..." Fuhh, memang tak lah. Saya memang letak nama yg saya pilih. Saya explain dekat suami. Pandai pandai la dia bagitahu mak dia. Alhamdulillah anak sy dah 4tahun, and mak mertua saya OK je dengan nama yg sekarang. Syukur takde adegan merajuk or bermasam muka.