Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

75 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

daftar je nama anak yg kita nak tu.. mertua nak panggil nama dia suka tu, biar la dia asalkan makna masih baik.. biasa je kan orang ada 2 3 nama, nama daftar lain, panggil lain.. anggap je la tu nama manja antara mertua dengan cucu.. bagitau suami gitu jugak, jadi tak ada la nanti suami pergi daftar nama mertua bagi..

Baca lagi