Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

75 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Suruh mak mertua sis tu pergi pregnant dan bersalin lg dan ikutlah dia nk bg nama anak apa pun. Tak kisah lah excited sbb cucu pertama ke apa, tolonglah hormat dan ada boundaries. Bukan anak dia yg beranak pun nk lebih2 tentukan nama anak apa. Suami pun xmainkan peranan langsung. Sis ckp jela explain kt suami elok2, ni kan anak pertama benda sgt bermakna utk kita yg first time jd ibu.

Baca lagi