Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

76 Balas

sibuk je.. dah ada anak sdiri sibuk nak namakn cucu pula. x puas bg nama dgn anak sdiri ke dlu. x phm aku dgn perangai sesetengah mntua ni. ptut dah tua2 ni makin matang la pemikiran . kalo sis nak jaga ht mntua tu cuba try gabungkan nama yg dia nak dgn nama yg sis nak. kalo sy x kuasa sy nak puaskn ht smua org.

2y ago

mcm adik sy, dia tya sy siap² nk letak nama apa. sy cadang letak nama sekian². tak lama adik sy mengadu menyampah dgn mil dia. mil dia suruh letak nama lain. nk ckp x boleh mil jenis sentap. last adik sy gabung nama pilihan sy dan mil dia. tapi adik sy panggil nama pilihan sy je. yg nama blkg tu lgsg x sebut. tu bru sebut bab nama. belum lg mil dia pertikai knp anak dia x pakai tudung dan tak tutup aurat?? budak bru setahun kot nk ajar mcm tu. dh la cuaca panas skrg. dia nasihatkan adik sy jgn pakaikan cucu dia skirt pendek. kena jga batas agama. alahai, adik sy meluat betul dgn mil dia.