Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

76 Balas

Sis cari nama sedap, gabungkan dgn nama mak mertua sis nak tu. Ikutkan je sis. Lumrah memg kadg rasa x puas hati. Tapi, org tua ni diorg ni excited nak timang cucu. Jadi layankan je sis. Daripada bermasam muka, tak elok. Sesama mertua n menantu.