suka makan pedas

Saya preggy 16weeks + tapi lately suka makan pedas yg sangat2 . Entah kenapa. Hari2 makan nasi ayam gepuk ambik yg extra spicy. Kalau tak pedas mmg saya tak boleh nak makan. Harap2 okay laa. Kadang risau jugak. Ada tak mum yg suka makan pedas jugak?

19 Balas

Ayam gepuk tu favourite saya! Kalau boleh makan hari2, hari2 la saya makan.. tapi saya makan normal level je. Tu pun sambal mmg husband tak bagi habiskan.. kalau sebelum pregnant mmg extra pedas licin terus.. tapi sbb ada baby skrg ni.. makan sbb nk bagi rasa je sbb makan benda lain xboleh masuk tekak. Kesian kat baby takut dia pedas sangat nnt... minum air masak banyak. Husband bagi dlm seminggu sekali max. Kalau tgh first trimester or 3rd trimester elakkan. 2nd trimester boleh tp kena control sikit hehe selagi takde apa masalah makan jela apa yg lalu... makanan sihat yg lain kena makan jgk