mommy..

saya period lh... hmmmm bila lh saya akan dapat zuriat ??.. berapa bulan ini belom juga dapat...sudah ikut jadual app pun belom juga dapat.. sedih tau.. umur 26 nie tak kan lah belom dapat.. orang yang buang bayi senang2 nak dapatkn baby.. kite yang betol2 nak baby belom juga dapat?

65 Balas

Try bli li. Lps period hr ke 13 cmtu. Test 1. Kalau kluar simbol smile means hormone utk bertelur dah ada. So tempoh 48jam kna ada pnsenyawaan. InshaAllah akan ada zuriat sis sy doa smua psgan yg tggu zuriat akan dikurniakan amin3

Bersabar sis.. Allah Maha Mengetahui dan telah merancang sesuatu yg baik bt sis..ada sb Allah tidak hadirkan rezeki cahaya mata tu skrg..sis perbanyakkan sedekah, doa, yg paling penting solat fardhu di awal waktu..

Sabar ye sis.. Mngkin blum ade rezeki lgi.. Sya dlu pun mcm tu jga smpai pkcik sya ckp sya mandul sbb da lma kawin tk ad ank.. Sya tnggu 3 tahun bru ade rezeki.. Alhmdulillah skrg da 29week 5day..

Sabar sis...sy umo 30 ni...bru nk ade 1 baby..sbb lmbat kawen.. Rezeki org kan xsme.. In shaa Allah nty diberi pada waktu yg tepat dan sesuai...26 tu pon msih muda lg...usaha doa dan tawakal 😊

Sis,dh cuba pkai opk strip ke untuk cek waktu subur?sy dulu pun ikut jadual subur,xmgndung..lps guna opk bru sy tahu,yg subur sy lmbt,xseperti dlm jadual subur tu...lps pkai opk,trus sy pregnant

5y ago

sama sis .. sy pakai OPK . beli kat shoppe 60 pcs .. puas pakai 😂

sabar sis.. sy 3thn 8 bln br dpt sis.. tu pn gugur mase usia kandungan 9wk4d..alhamdulillah lps tu trs lekat blk.. skang dh nk msk 25wk..dpt kali ni mase usia perkahwinan 3thn 10bln stgh..

5y ago

aamiin.. semoga sis pn dipermudahkan.. hampir sebaya la baby nnt..

Sabar ye sis..belom ada rezeki lagi..saya dulu pon menunggu mcm sis..tapi berkat kesabaran..Allah bagi jugak..banyakkn berdoa ye sis..insyaAllah Allah permudahkn urusan sis..

Sabar ya dik...akak pun bru je dtg period ingat kn ada rezeki bln ni...akak lg la dik umor pn dah 30.. tp kita kena byk besabar..besabar itu indah...byk bedoa ya...

La tahzan. Kun fayakun. Belief in Allah. InsyaAllah He give you at the right time. My uncle married for 20 years but still don’t have a child. I pray for u sis. Amin

Sy umur 30 bru dpn ank..kalau stress sgt gnggu hormon lg ssh nk dpt..sy pn ttc 4 thn fhm sgt..tp bla xstress kejap je Allah bg..dlu pn mcm awk jgk asyik duk sedih je..

5y ago

2thn prtma sy sedih stress org jual ap utk dpt ank suma beli..jamu,spplment,mngurut suma try..last sy g doc rupanya ada endometriosis,klu sis google sakit nie mmg ssh nk hamil...sy lg sedih tp kuatkn smngt,sy google mkanan yg perlu elakkn klu sakit nie..sy amlkn prmknan sihat..sy tekad taun 2019 nk hamil,sy deactive fb & ig ( sbb nie lg buat sy stress tgk org post psal hamil)..tgk2 masa puasa taun lepas terus lekat,skng baby dah 2 bulan..mcm sis period xregular,bnda prtma kna bln regularkn period..bleh google mkanan yg bleh regularkn period.bla period ok bru cari waktu subur...gud luck..🤗