Sample darah Prolong jaundice

Saya nk tanya ibu yg berpengalaman dgn anak prolong jaundice ni. Bby saya dah hari ke 16 jaundice dgn bacaan 9.6 harini. Esok doc minta utk dtg nk ambil smple darah. Nk tanya ibu2, byk ke drah yg diambil? Byk kli ccuk ke kt tgn bby? Ksian plk bby asyik kna ccuk 🥹 hilang smgt rasa. Skrg bby mnyusu bdn 2jam skli. Kalau tdo mlm sy tdo mcm biasa je takdelah buka lmpu cerah mcm org2 tua ckp mbntu trunkan kuning. #prolongedjaundice #plsshare ##pleasehelp #advicepls

17 Balas

saya pernah lalui .. dekat stengah bulan juga .. ada nurse yg suggest time tu try bg susu formula juga .. x byak pon setiap pagi .. n kerap je susu badan mcm biasa ...

Prolong jaundice biasanya ambik darah kat tgn.. sikit je sbb botoi darah tu kecik cuma nasib la urat baby tu nmpk ke x.. just continue susukan baby ya

anak sy lama jugak kuning haritu.. try mcm2 x jalan.. last2 beli daun herba kat kedai mandikan pakai air herba tu.. alhamdulillah turun...

kalau saya dlu anak berapa minggu Time kena tahan kat wad budak...saya minum 100plus yg tidak sejuk kan baby susu badan...skjp Sja tu trun...

2y ago

Baik sis terima kasih atas perkongsian😉

saya 3 hari je kena cek.blik rumah mndi air sejuk.alhamdulillah xde da kuning.sebb kuning kn panas.mndi air sejuk dia control sikit

Slalu bby ambil darah dkt kaki. Xbyk pun.

Tk bnyk pun darah nya. Lampu kne buka..