Kalau tahan bahaya x eh?

Saya nak Tanya, sy Ibu gdm dn kndungn sy Bru 16w. Doktor ada ckp Ms check up hr tu sy xdigalakkan puasa. Saya kalau boleh nak Cuba puasa dulu. So skrg sy Masih lagi bertahan puasa.klau baring je syg okey tapi bila dh bngun nk solat rs ketar tu so ada check bsp sy sje².. then sy tgok bacaan bsp dh 3.6. lagi sejam je lagi ni nak kene tahan . Agak² kalau sy tahan bhaya xutk baby sy? Walaupon bacaan gula Sy 3.6 tapi belom rs lapar sgt cuma pedih² gitu je perut dn Masih boleh berthn cuma Sy risau baby.... Ada yg sama cam sy tak? Kalau korg cmne?#pleasehelp #firsttimemom #firstbaby #advicepls

45 Balas

saya tak DPT puasa sbb haritu saya check up,nurse cakap Hb saya turun mendadak,pastu dia cakap dgn saya jgn paksa puasa sbb kandungan muda lagi,puasa boleh ganti anak tak boleh ganti,tu yang dia cakap dgn saya..nurse ckp kalau dah start ari2 sakit, nak kencing ke ,pedih2 perut terus je buka,saya cuma bgthu ada ibu hamil ketahanan badan dia lain2 tak sama.👌👌saya pun firstmom☺️☺️semoga bermanfaat pada yang lain,.