Bunting pelamin

Saya nak tanya pelik ke kawin 3 minggu tapi pregnant 5minggu. Kakak kandung saya sendiri cakap malu dekat family dan orang kampung. Siap tak bagi saya pergi rumah dan block saya di wsap dan fb. Di cakap nya saya tak ada otak belajar tinggi rugi. Macam mana nak explain kan dekat semua orang yg tak faham bunting pelamin ni,? #pleasehelp #SeriusTanya

2 Balas

Usia kehamilan ikut tarikh hari pertama haid terakhir kita, bukan tarikh kahwin. Cari artikel pasal ni dlm apps ni. Share dgn kakak awk. klu dia dah block awak, print artikel tu, tampal kat pintu rumah dia 😂Tengok siapa tak ada otak buat search / tabayyun dulu. 😁 jangan ambil hati dgn sikap kakak awak. Dia belum tahu tentang ilmu tu. Teruskan jaga hati awak yg sedang hamil dan santuni dia sbg adik beradik jika dia mula contact awak, ok.

2y ago

saya tak boleh terima dia malukan saya didepan orang kata anak sapa dgn nada kuat. in sha allah saya cuba maafkan. sebelum ni saya dah wsap dia kenapa cakap kat saya macam tu dan google la kalau taktahu. dan minta maaf kat saya. dia boleh play victim cakap saya nak pelaga kan keluarga. sedih bila family sendiri cakap mcm ni.

Hehe, biasa la tuu, org tau kita nikah bila, tapi tak tau tarikh period kita. yang kurang pngetahuan mmg cakap mcm tuuu.