nak tahuuuu

saya nak tanya lah orang yang mgdung ank keduaa bawah 2 tahun or 1 tahun dah dpt yang ank keduaa pergi kk tkde rasa takut ke nurse marah ..nurse bebel sangat kee hahaha aku lak yg rsa takut ..wlpon berslin normal ke nurse okay jee rezeki

16 Balas

Macam sy haritu dapat tahu tetiba mengandung, anak sulung baru berumur setahun 6bulan. Masa kandungan sy berumur 9minggu, sy dah pergi check up di klinik uni & salah seorang doktor situ membebel kenapa boleh lekat serta jarak anak sulung xsampai dua tahun lagi. Sy terus jawab, rezeki sebenarnya sebab sy tidak menjangka akan lekat kerana sy susah untuk lekat. Masa nak set appointment untuk buka buku pink di kk, alhamdulilah rata² misi situ tak marah langsung siap cakap alhamdulilah..Allah bagi rezeki, terima je la..dorang siap senyum lagi..kalo diikutkan perancangan sy sebenarnya nak mengandung balik apabila anak sulung masuk umur 2tahun tapi Allah bagi rezeki lebih awal dari perancangan, kita terima dengan hati yang lapang je la.

1y ago

yee betul sis kdng wlpon ekonomi x ok kere kita rse tk mampu ke kalau allah bgi mesti dia thu kita kuat dh rezeki kan sis pakai prangn tk

Saya jarak anak 1 dan 2 jarak 1 thn, lepas tu 2, 3, 4 dan 5 jarak 2 thn. Anak ke 5 nak ke 6 jarak 4 tahun. Sekarang nak masuk ke 7 jarak 3 tahun. Kalau tanya tak takut nurse marah saya agap yg nurse risau kita sakit dan concerns bila seorang wanita asyik mengandung dan takut terganggu kesihatan. Lepas dah hadap muka kita setiap bulan da minggu dia pun dah tak kisah.

1y ago

alhamdulillah lahhh lpas berslin memng lmbt kot dtg periodd saya tunggu jeee yelah perempuam ni fkir mgdung je rsau an haha

Nurse sy kali nie, dia siap suh tambah anak Sebelum umur 40..sy tanya kenapa, dia ckp kalau umur 40 banyak masalah nanti,.. Kencing manis la, darah tinggi la...maknanya kalau tahun depan ngandung pun dia x mrh,.. Dia happy lagi utk kite.. 😅 Btw sy pun masih dlm pantang 35 hari... Didoakan Semoga dipermudahkan urusan tt..

1y ago

Betul la tu, tapi kalau dah ada rezeki.. Berlapang dada jela terima.. 🤭 Owh muda g xpe, boleh gapkan 2 tahun Insha'Allah.. Sy pun dulu perancang jenis pill, kali nie pun nak ambil perancang jenis pil, start 20hb nie baru makan ubat tu..

sy masuk prgnnt ni..yg ke 3 jarak setahun 4bln sorg😅mksdnya anak lebih kurg 7/8 bln cmtu dh prgnnt...Alhamdulillah x kena bising pun wlupun ni ank ke6..sbb x pernh ade prob..sbb sy akn ckp mmg nak ank rapat..pstu stop terus😂dorg xlh ckp pe la..cuma inform psl risiko rahim pecah jela

1y ago

alahdmulillah

Sy bersalin emergency czer anak first. Gap dgn pregnant anak kedua 1thn 4 bulan. Tp masa bukak buku kat kk, nurse/doc x bising pun sbb sy x cukup jarak 2 thn. Sbb anak first dah meninggal masa umur 1thn 2 bulan dan staf kk pun semua tau dan faham.

1y ago

meninggal sbb apa sis ..alhamdulillah allah bgi sis rezeki

sy yg da jarak 10 tahun pon kene mara & jd isu at misi ngn doc ley plak tnye kite balik "knp jarak 10tahun bru lekat ank ke2 ni?" haha mental disorder dibuatnye...pape pon doakan sy semoga selamat bersalin ank kedua ni,tggu tanda² bersalin je ni

1y ago

amin amin ..orng thu ckp jeee kita yg hadap haahah

Saya anak 1st masa tu 1tahun 5bulan. Tetiba baru tahu pregnant anak 2nd. Mula mula takut jugak tapi nurse sendiri kata lah buat apa nak takut kena marah? 😂 Mungkin tengok kk kot. Lagipun 1st tu saya bersalin normal

1y ago

Hahahaha tulah. Tengok pada nurse jugak lah kot. Kalau czer mungkin nurse bising lah sikit kot. Kalau normal takda masalah.

saya masih tergt smuaa benda time berslin hahaah sbb tu nk berslin tkut lagi kalau nk berslin anak kedua pastikn dh lupaaa smua hahahaha biar ank dh 2 thun kee dh bsr jalan kee boleh leee tmbh hehee

Ikhtiar je sis , kalau diorang marah pun , diorang risau kan kita . saya tengah pregnant anak dua , yang pertama lahir czer jarak dengan anak ke dua bawah satu tahun . Alhamdulillah doc takda bising

1y ago

tqq siss

sy. masa 1st baby setahun 2bulan. pregnant 2nd baby. alhamdulillah dpt nurse kk yg okay. dh bersalin dkt 2nd baby pon 5.1.23 haritu. continue checkup baby dkt kk yg sama.

1y ago

*out