Pregnancy?

Saya nak bagitau siapasiapa yg pernah keguguran, sy tau puan nak anak dgn cepat tp tolong jarakkan kandungan selepas itu utk elak kejadian yg tdk d ingini tjadi lg. Rehatkan badan dan minda puan juga, biasanya doktor akan ckp kena jarakkan dalam 6bulan 🙋🏻‍♀️#pregnancy #bantusharing

7 Balas

Betul tu sis setuju sangat, saya semlam baru je keguguran anak first kandungan usia 3 bulan, smlm doktor pesan jugak kalau nk prgnant balik 3-6 bulan. Tapi betul bila dah jadi sendiri kat kita keguguran tu rasa nk mengandung balik ,kena rehatkan badan dan mental, sbb msih terasa apa yang jadi semalam dan apa yang dibuat semua, rasa nyilu sngat2, bdan masih lemah. Bila saya pikir balik, mcm mana lepas keguguran ada yang cepat je prgnant balik.

2y ago

betul! cuma org yg pernah rasa sj tau mcm mana nak stabilkan emosi kita masa tu sampai kita terima hakikat dan okay. lgpun bdn kita semua kena ambil masa utk okay lpstu nti cuba utk pregnant utk 3/6bulan

BTL tue..kadang2 ada yg tekanan sbb sedih kehilangan kan lps tue nak cpt2 Hamil lagi .tp kena sihatkn badan dlu ya,itu penting..Saya keguguran 12week..jadi Saya berpantang spt ibu bersalin..lepas 3 bulan,baru la plan balik.n pregnant.skg da selamat bersalin.teruskn usaha ya.❤️ jgn sedih lama sgt..💕

2y ago

mula2 kluar spotting,hati da berdebar takt sgt kan..tp apakan daya,Kita manusia biasa..sakit bleeding bnyk,dnc semua.smpi rumah nanges, husband bg kata2 semangat..bila ingt balik jatuh air mata..tp kena sabar dan usaha,kena positive,mesti ada sbb utk kebaikan kita.syukur lpas berpantang, pregnant balik,skg baby da 6 bulan...Tuhan Masih syg Kita,doa trkabul.syukur sgt2.

betul.. saya jarakkan 8bulan.. saya berpantang betul2 ikut org beranak, alhamdulillah now saya dh mgandung smula bru 6weeks.. doakan kandungan saya ya..

2y ago

smaa laaa mesti jaga diri sendiri dulu baru rasa sehat luar dalam, syukur 🥰

setuju. saya jarak setahun nak bagi badan sihat. jaga makanan dgn kesihatan. Alhamdulillah skrg mengandung takde masalah kesihatan pape pun

btl tue.. i pun aritue dok ade ckp jg bende same .. alhamdulillah i tk stress kenape lpstue dkt 6 month i plan nk pregnant n bjye

2y ago

wah syukur puan 🥰

oh.. br thu. thanks share

yes agree