Boleh ka mndi wajib walaupon belom ckup 44 hari.darah saya dah x keluar

Saya mandi wajib dan solat mcm biasa.lepas 44 hari baru nak mandi nifas.bleh ka saya buad mcm tu. #firstbaby #firstmom

2 Balas

kering je darah nifas terus mandi wajib n solat mcm biasa. mandi wajib dgn nifas sama je. xde beza pon niat pon sana, sahaja aku mandi wajib menghilangkan hadas besar krn Allah Ta'ala. kalau dah mandi wajib, x perlu mndi wajib lagi sekali lps 44hari dh, sbb sama n boleh sekali mndi je.

lpas je bersih (darah dah x kluar dari faraj) so dah blh mandi wajib n solat . x perlu tunggu 44hari. itu hanyalah tempoh berpantang. berpantang x semstinya x solat ye. solat itu wajib. klu dah bersih, kne cepat2 mandi wajib🤗