nak gugurkan anak

saya letih penat. saya mengandung nak masuk 3 bulan dah. anak sulung 1y 7m, saya penat nak melayan kerenah anak sulung saya. dia lasak, entahlah. buat saya stress. rasa mcm saya tak boleh nak handle anak kedua ni bila stress melayan anak no 1. tolong lah sesiapa bantu saya. mcmana saya nak lawan perasaan saya ni. mcm2 saya fikir.

2 Balas

Just buat ape yg sis mampu.. ble da ade anak nie bru sye faham bkn semua bnde kte bley control.. nak anak mkn, nak anak duduk diam2, memg x la sis.. bdk akan tetap jd bdk.. cuma pntau dari bahaya je.. slain tu of coz la peranan suami sgt pentg.. sye pn slalu stress walaupun anak sorg. knalpasti punca stress tu... klu sye, sye akn stress klu byk sgt keje kne buat, so sye buat la keje sikit2.. sis da preggy da pun, sye tw susah but mse nie la sis kne prepare mental n fizikal utk ade anak 2 nant.. tp sye tgk kwn sye mostly anak 2nd behave sgt.. jgn rsau ye.. bykkn bdoa.. insyaaAllah sis bley

3mo ago

terima kasih awak sbb sudi komen. rasa lega hati bila baca komen awak. insyaAllah moga saya kuat.

Puan, letih dan penat semasa hamil dan me layan anak usia toddler ada suatu yg valid dan boleh diatasi. Jika, apa bila kita sampai terfikir melakukan suatu yg tak elok pada diri dan kandungan atau orang lain, adalah lebih baik kita rawat diri kita dgn hadir kan diri ke kaunseling diri untuk memajukan diri kita dlm menghadapi situasi tu.