Kandungan 13 minggu tapi perut tak nampak

Saya hamil masuk 13 minggu tapi perut saya still macam kempis.. takde bump..Normal ke mcm ni? Plus, saya ni kurus...

22 Balas

Normal tu.. 13 weeks kecik agy. Sy 5bln baru nmpk bump. Itupun klu duk dekat dan if org tu tau sy pregnant. Jgn kan begitu, now dh 8 bln, kalau dlm gmbr x jelas, masih ada yg x perasan sy preggy nak2 bila pakai baju besar 😂. Jgn risau yg penting baby sihat. Bayi sy now berat dh 2kg. Sy si badan kecik. Berat sblm hamil : 37kg Tinggi : 150cm Sekarang 31w : 44.3kg Ini foto bday saya tempoh hari. Adik sy upload. Pastu kwn dia tegur ingt adik. 😂 Gmbr ni jauh jd mungkin xjelas. #SorryKteSukaBercerita

Saya dah 19 weeks pun tk nampak sangat perut tu. Sy pun kurus underwight pulak 😂 Tp dah buat detail scan baby ok sihat berat pun cukup tkde sebarang masalah ok lah dah tk de nak risau ape. Jangan risau sis. Kalau doc kata ok tkde sebarang masalah tk paya nak risau perut tkde bump. Janji baby sihat 😊

Mmg la perut nampak kempis sbb 13w ni baby xduk kat perut lg . Dye duk kat pangkal ari ii . Means bawah pusat atas vagina sikit . Bukan betul ii kat perut yela sbb kecik lg . Lau dye dh besar perut akan besar sbb kepala duk bwh bdn duk ats . Camtu la sis . Xpe sis tunggu je dlm 7/8 bulan nnt .

Takde apa lah sis benda ni normal je kalau perut tak nampak. Selalu masuk bulan ke 5 dan ke atas baru terselah sikit. Tu pun kadang tak berapa nak nampak.. hehe sis kurus pulak tu mungkin dah masuk 7 bulan pun kecik je perutnya..

saya mcm sis jugak..badan kurus je..sedara mara dok tanya mana perut? huhuhu masatu dah masuk bulan ke 4 pun tak nampak lagi.. dh masuk bulan ke 7 camtu baru lah ketara sikit perut ni.. so benda ni normal sis jangan risau ok

Tersangatlah normal sis situasi macm ni.. 13 minggu terlalu awal nak nampak bentuk perut tu.. Tunggu dah masuk bulan ke 6 nanti baru dia keluar n time tu terselah sikit perut dah ke depan..huhuhu

SELAGI DOCTOR TAK DE KATA BAHAYA OR PAPE ..TAKPAYAH NK STRESS SANGAT PUAN .. TANYA DOCTOR OR NURSE DIRECTLY KALAU AD TERPENDAM SOALAN WAS WAS OR PAPE .. DEPA TAK MAKAN ORANG HAIH HAHA..

sama je dengan saya. dah nak masuk 8 bulan , tapi perut kecik. berat baby, air ketuban semua okay. mungkin faktor saya kurus jugak. selagi doktor cakap semua okay, tak payah risau😊

Sy sekarang 14 minggu pun still takada sis , lain dengan anak sulung , anak sulung dulu perut besar , anak no 2 ni masih tak nampak macam pregnant pun , normal je sis

awal lagi tu sis.. benda ni normal je kalau trimester pertama perut still nampak, lagi2 awk kurus kan lagi susah nak nampak... tunggu 5 ke 6 bulan nanti 😉