Tiada alahan

Saya hamil dah 5minggu lebih. Tapi takda alahan. Normal kee kalau macam ni?? Cumaa cepat lapar jee.

28 Balas

Normal ja. Tgu weeks akan dtg😅 sy pun 5mgu steady. Msuk 7mgu menangis alahan x blh makan apa2. Smua mkanan sy x dpt makan trutama solid protein mcm ayam ikan dging tlur. X blh hidu smua benda trutama nasi & bau laki bau sabun smua tu. Apa2 pun tahniah ibu🥰

awal lagi ni awak kalau nk kata takde alahan. sy pun masa awal2 pon makan bnyk ingt takde alahan 😂 sekali naik minggu ke 7 tak silap smpai skrg muncul alahan. doa je moga takde alahan. susah bila alahan ni. nk makan apa pun tak senang

sama la dgn sy masa 5 minggu takda alahan tapi asyik cepat lapar je..asyik nak makan saja.. skrg dah masuk 9 minggu masih lagi takda alahan... alhamdulillah .. harap baik2 saja sepanjang pregnant nie

jangan ditanya pasal alahan tu. saya memula kemain happy je, makan elok xde alahan. siap cakap xde alahan. sekali masuk 6weeks start alahan teruk. ni masih ongoing alahan. da minggu ke 12 da🤣

2y ago

Sayaa dah masuk 6weeks dahh start dahh rasa loya2. Pening kepalaa. Muntah belum lagii😂

Normal sis. Awk tunggu masuk 6 weeks ke atas 😂😂. Mcm sy 5 weeks seronok mkn sana sini, masuk 6 weeks smpai skrg dah 10 weeks mkn pun xlalu sgt 🤣. Tahniah ye 🥳🥳. Jaga diri

2y ago

Sama lah , apalagi sya kerjaa , rasa nak balikk je baring kt rumahh 😔😔

sy masuk 9 minggu blm ada alahan sis . breast makin kurang bengkak . cuma cepat penat pagi ada rasa malas2 . bau 1 ja sy x suka bau pewangi rumah . normal x mommies semua??

normal tu.. sy pon tkde alahan sgt semasa trimester 1 .. alahan pon tkde selera je nak makan.. tp kalau yg tkde alahan baik jgn dmntk🤣 jenuh laa nak tahan lapar nnti

Depends. Dulu sy takde alahan tahu2 w7 dia dah tak ada. Tp ada je yg takde alahan, baby survived. Apa2 pun nanti w7 or w8 boleh pergi scan tengok perkembangan

jgn diseru awakkk alahan2 tu😭😩 seksanya ya ampunnn.. doa bgi sihat walafiat je. kita tkda alahan bukan bermaksud baby kita tk ok kt dlm.

1y ago

kann 😭😭😭😭😢😢😢😢😢😢😢

Normal. Sy 9week takde alahan lg 😅. Muntah pun baru 2 kali je 🤣. Alhamdulillah selera makan memang tambh2. Dah naik almost 3kg dah 😂