Test upt +ve last2 period

Saya first lastday period 4/12 .. Seminggu lepas tu saja je nak check upt. .. Result upt +ve .. 12/1 g klinik utk confirmkan mengandung ke tak. Time tu tak nampak kantung lagi ( 5 week ). Doktor suruh repeat scan 2 minggu lagi. Seminggu 3 kali mesti saya akan check upt . resultnya sentiasa +ve .. (2 hari lepas) 17/1 check upt +ve(2 line pekat). Mlm 18/1 keluar warna coklat, test upt 2 line tapi 1 line terang 1 line samar2 .. 19/1 pagi tadi keluar darah macam darah period. Buat test upt dekat rumah samar2. Pergi klinik scan masih tak nampak apa2. Buat upt terus -ve. Doktor minta maaf ckp result -ve , puan tak mengandung. Bila saya ckp baru2 ni check +ve lagi . doktor terus suruh ambil darah utk beta hcg.. So tunggu 3 hari waktu bekerja utk result darah. Takut darah tu darah period atau luar rahim (takut pecah dlm perut). Saya terima je apa keputusan dari klinik nanti, saya kahwin 3/11/23 masih baru..

2 Balas

pengalaman sy Kalo upt dah positive and Terus jadi samar² or negative lebih kepada chemical pregnancy...jadi apa² Pon tggu result bHcg Tu..

sya prnah jdi cm tu . ye tu chemical prnacy..