Normal ke Ep mom hanya dapat 2 oz (kanan + kiri) sahaja setiap perahan ?

Hi, saya epmom, baby baru sebulan lebih, normal ke setiap perahan kanan + kiri hanya dpt 2 oz, kadang kalau lebih 2.5 oz ? dah buat power pumping, pump 3 jam sekali (20 - max 30 mnit) and bgun malam, dah consume milk booster, mkan bnyak and mnum susu. Anak tk puas bile df so terpksa pump, and cmpur formula, alhamdulilah anak okay, berat pun cntik. #firstmom #firstbaby

2 Balas

campur susu formula apa sis

1y ago

sebelum ni Nan Ha, tpi tngok baby nk kntut mneran smpai merah2 muka berak pun 3 kli shari, misi suruh tukar susu, then skrng consume Lactogen, Alhamdulillah berak okay..kne topup formula sbb 2 oz tk brape ckup