Mommy help . Ni gugur ke dinding rahim saja?

Hi saya dh lewat period 7 hari . Buat upt just samar samar . Then pergi klinik urine test +ve. Lusanya keluar darah mcm period tapi agak pinkish dan banyak . Pergi check semua dah negative tapi tak keluar apa apa . Dan lepas 3 hari . Keluar lah benda ni . Saya dh penat check hospital dahla buat mcm saya ni main main dtg . Ni first time jadi mcm ni . First pregnancy takde pengalaman lagi. Jadi mommy tolong saya adakah ini tanda gugur ?

Mommy help . Ni gugur ke dinding rahim saja?
11 Balas

sy rasa mcm gugur ja tu , sbb sebelum2 ni sy pernah gugur , mcm tu jgk kluar , tapi p klinik dokter scan semua kluar dah bersih , 3 4 hari jaa lpas tu dah xda drah .. pantang elok2 mkn tu , selepas 3 bulan lekat plak .. alhamdulilah sekarang dah 2 thun 9 bulan. .

8mo ago

alhamdulillah tahniah .

kalau tgk dr segi yg puan share ni .mcm gugur..better g emergency hsptl asap..tuk dptkn rawatan.. tnjuk pic ni skali dkt doc .mg dpmudahkan segalanya aamiin

8mo ago

saya pun ada keluar cmtu bberapa bulan lepas..yg tu mmg gugur ke?? sbb saya ttc..pastu ada tanda pregnant..tapi period..n ada keluar tu..tapi saya tak check pun UPT sbb ingtkan mmg period

Kalau cek UPT dan positif .. keluar ketulan mcm ni mugkin gugur. Sya dlupun pernah mengalami benda sama. Gugur dan ada ketulan keluar.

saya rasa macam gugur. sebab saya punya macam ni jugak. second day keluar lagi tapi besar sikit

Saya time gugur pun keluar darah pinkish dulu. Pastu baru darah merah fresh.

pergi hospital bagi tunjuk gambar ni dan dpt kan rawatan. jgn biarkan.

awak mcm saya dlu .first prgncy mmg kluar mcm nie .tnda gugur sis.

8mo ago

update: saya dah pi emergency dah siap bawa sekali pad pad ni . Dr kata period biasa dan ini cuma dinding rahim. Dr kata yang positive tu cuma false pregnancy. dah buat urine, beta hcg dan tvs . memang takda apa apa kantung pun takda Dr ada tanya juga kalau ada anything lain yang keluar tapi saya cakap tadak atau tak tahula saya yang terlepas pandang semasa buang air ke. Sebab tanda pregnant tu semua ada muntah mabuk mengantuk sepanjang hari tapi takpela Dr dah cakap macam tu kan .... ada lah tu rezeki kami nanti . mommy doakan kami ada rezeki next pula ya ♥️

rsenya gugur ni kantung .. bole pi klinik utk cek dlu ..

ini keguguran ni.. sila ke hospital segera..

maybe gugur