ada tip tak!!??

Saya dh 4 kali ngulang minum air gula, smuanya muntah...ada tips tak....???sy dh penat ke klinik smata2 nak minum air gula, tolong saya???

38 Balas

Sy kalau minum air gula. Kul7.45 dah kt klnik. Sb minum air gula panas2 tak rasa mual, loya.. Lepas minum air gula. Sy baring dalam kereta buka aircond kuat2.10minit nk 2jam br masuk klinik.

4y ago

Tabah la ye sis. Demi baby

Saya 3kli minum air gula alhamdulilah 3kli tu juga tak da rasa nk munth sbb sblm nk g minum air gula tu sye letak miyak angin kt leher n sapu sikit kt hidung.so tk da lh nk rasa munth...

Byk sgt tuh 4kali sis , sblum p klinik sis kna mind set dlm kepala yg sis kna minum air peberet sis . . Sis minum skali teguk pelan² , pastu sis fkir bby dlm perut sis . Insha allah .

4y ago

Mind set mmg dh x blh nk set...sbb x bjaya....penat dh tubuh asik muntah je bila minum air gula....penat nk ngis lg😭😭😭

Tips sy baca kat internet dan sy buat ialah berkumur lepas minum air gula InshaaAllah takde rase nk muntah dah. Bila minum sy tutup hidung taknak bau dan teguk cepat2

Pada sye rasa minum air gula tu takde la teruk mana. Cara sye, mse minum tu sye minum sekali teguk je sambil tahan nafas. Dlm kepala set rasa dia sedap. In shaa allah ok je nnt

Saya minum 2x teguk , lepas minum tu mmg akan rasa nk muntah .. tapi cuba tahan .. baring ke kt surau , selawat byk2 .. InshaAllah boleh tahan .. jgn fikir bukan2 okay 😊😊😊

4y ago

Huhuhuuu...dh mcm2 cara bt, pling lma btahan 1jam 45minit je🤣🤣🤣....02/07 nk kna minum air gula plk....takutnya

Ada kakak yg sy jumpa kt kkia pesan.. dia kata.. lepas minum air gula.. jgn baring. Nnt lg nk muntah.. byk borak ngan org.. baru x terasa nak muntak.. taw2 je dh 2 jam...

Bpuasa pnuh. Sblum mnum air gula tu, mnum air Suam. Mnum tnpa henti. Than klau ada rsa nak muntah. Thn Lama2.lps tu bwa bring bwa reht skjp. Lpas tu rsa munth okey lah tu nnti

4y ago

Saya mnum skit jer. Hihihi

Mnum jgn brhnti.. Tarik nafas pnjg trus mnum insyaallah xkn mntah sy mulaa pon nk trmntah tpi sbb bby sy tahan jgak.. Allhamdulilah xsangkut kncing maneh ☺️☺️

Mcm sya dpt 1 gelas pertama kna minum half than minum air biasaa rehat jap bru minum half lgi baru mnum air biasa bgi leher lega...jln² sikit smntra tnggu inject ke 2 tu

4y ago

Utung lh