Gastrik dan morning sickness

Saya dh 15weeks ada gastrik ngn morning sickness.. sy nk cuba bpuasa tp sy tk sanggup nk layan muntah2 bila perut kosong.. sy mampu berpuasa sampai tghari je.. ada tk ibu2 yg sama mcm sy?

2 Balas

kalau masih alahan tu takpa mmg normal je. puasa takat mana mampu. Alhamdulillah tahniah sbb dah cuba puasa. teruskan cuba, manatau nanti dah boleh 😉 sahur kena berkhasiat dan jgn tinggal tau

2y ago

takpa lain badan lain keadaannya. yg penting dah niat dulu, boleh atau tak ikut keadaan kesihatan. jgn risau ye. semoga dipermudahkan semuanya 🌸