Caesarean/ czer pedih2

Hi saya dah hari ke 20 selepas czer, sebelum ni ni luka rasa biasa je tapi tiba tiba 2 hari ni saya rasa pedih2 sikit area luka tu. Sebelum ni Dr dan nurse check luka kering dan elok katanya. Saya tengok luka pun okay takde lubang apa tapi pedih2 bila nak buat pergerakan bila kena air time mandi pun tak pedih bila nak buat pergerakan shj. Normal ke ?

2 Balas

normal sis, pedihnya tu bagian dlm. luka luar mmg da kering cantik, cuma bagian dlm tu kita kena jaga bagus2. byk lapisan bagian dlm tu yg kena potong.

2w ago

Bole share sikit ap ap contoh cara jaga bgus2 utk area dlm tu? Sy dk ikhtiar mkn oren je

Saya dah 35 hari czer pun masih terasa bengkak/ pedih sikit bahagian dalam tapi jahitan luar cantik takde luka atau nanah.

2w ago

Huhu agaknya berapa lama laa luka dalam ni nak recover 🫠