TTC

Saya dah delay 11 hari. Semalam saja check opk, tgok2 result cmtu. Pagi td, try test gne upt tp 1 line saja. Mengikut saya, mcm nmpk line tp samar2 yg amat. Tak pasti laa kalau saya terlalu berharap ke apa smpai nmpk ada line? Btw, dh 2 hari ni rse cramp kt bahagian bawah tu mcm nk jatuh rsenya, nipples way too sensitive n breast kdg2 berdenyut, husband ckp breast saya seems besar n bdn dedor(panas2 suam) padahal kte rse biasa je.. hahar. Apa pendapat semua kt sini?

TTC
6 Balas

Cuba monitor opk dalam 3-4 hari straight. Kalau just satu hari je, awak ovulate lambat bln ni. Period due akan lari dlm 10-14 day. Inikpengalaman sy. Bln march lambat ovulate. Bln 4 sangkut preggy. Kalau masih postitif, ade chance preggy tu. Upt masih samar sbb hcg blom tinggi. Ape pon result tepat lepas delay period.

4y ago

Sis bole tgk post sy.. sb sy check opk n upt mase awal2 pregnancy.. skrg sy da 7 week.

tngok kt upt tu mang positive.....saya doakn sis ada malaikat kecil kt dlm rahim sis.....in sya allah....jge baik2,jgn stress2.....

4y ago

Tu opk sis.. tp mudah2an aamiin aamiin🤲

Upt Jenis ni Ada dua warna tapi I punya warna biru utk test hamil. Knp u punya warna merah?

4y ago

Oic... Okkk fhm..tq

check upt lagi seminggu, HCG tak tiggi lagi tu yg nampak samar2

4y ago

Harini check xnaik line terus sis.. hahar, stress kte🤷‍♀️

Try cek lg ya sis. Ada rezeki nnt

4y ago

Amin ya rob

Try lgi cek..mcm positif tu

4y ago

In shaa Allah sis.. tp update erkini, check td xde line plak. Xtau laa kte🤷‍♀️