Pregnant tanpa simptom

Saya dah 6 weeks++ saya rasa badan saya macam biasa je. Tak ada alahan apa2. Normal je kan macam tu? Cuma kadang2 ada cramp sikit2 kat perut dan cepat rasa lapar. Risau juga. Sebab tak check lagi kat klinik. Ni pregnancy yg kedua. Yg first dulu gugur.

17 Balas

insyallah u gonna be alright, sy 6 bulan tanpa sedar pregnant sbb sy pcos. tanpa apa2 symptom org mengandung. alahan, nak craving2, smua xde. Bulan ke 6 tu tergerak hati nk scan rahim tkut ada fibroid atau cyst atau apa2 la yg mneyebabkan knp period x dtg telalu lama. sdgkan 6bln sblm ok (besides sy mmg pcos) , & sbb ada rasa mcm vibration dlm perut. masa doc check alhmdulilah pregnant, tpi dh 6 bulan nk msuk 3rd trimester, dh hujung 2nd trimester dh. TTC for 7 years. insyallah dont worry, every pregnancy journey lain2 🩵

3mo ago

bermakna 6 bulan awak tak makan sebarang vitamin tambah darah la kan ? baby semua okay ? saya 3 bulan alahan teruk, ubat semua tak boleh telan. risau pulak dekat baby saya sebab ubat tak boleh telan langsung

Kalau xde spotting insha Allah xde pape..sy kndgn first pon ggur jgk , simptom pon xde sgt tp selalu spotting…yg second ni pon sma mcm yg first simptom morning sickness yg munth2 apa semua xde sgt..loya sikit2 la..Alhamdulillh xde spotting spnjng awal kehamilan smpai la skrg dh 25w..mybe sbb sy ni bnyk rehat n bedrest sjk ggur first sy dh xkerja, duk umh je..lps tau pregnt xde nk buat kje berat2..cuma masak jela

InsyaAllah okay selagi xde bleeding, xde cramp yg teruk. Saya pun before ni gugur, kandungan ni awal2 mcm risau jugak. Tp lps masuk minggu ke 9 ke atas, alahan makin menjadi. Mula menghitung bila alahan nak hilang pulak😂 Alhamdulillah dah lepas fasa alahan teruk, selesa sampai kdg2 lupa kata pregnant. Yg penting jgn overthinking sgt.

3mo ago

Anak 2nd ni xde amalkan apa2 sgt. Saya bleeding utk beberapa minggu. Jd mostly berehat je. Makan pun apa yg boleh sikit2. Kdg2 just minum je. Lapar sgt, makan biskut satu dua. Bihun2 ke, buah2 ke, apa2 je yg rasa boleh lalu kt tekak. Sbb awal2 ni janin xperlukan byk makanan lg. Yg penting folic acid je hari2. Kalau gastric, lg byk makanan kena hati2. Susu2 xboleh. Sbb saya pun gastric. Skrg kena refer pakar gastro dah🤣

Bestnya xda alahan. Saya start week 7 sampai 4 bulan alahan teruk. Makan muntah, selera ke laut, kena kencing kotor pastu kena warded lagi. Mmg rasa taubat xnk dh pregnant masa tu. Alhamdulillah skrg makin stable. Dh nk masuk 3rd trimester.

sy 7 minggu dah... blm ada alahan Alhamdulillah.. sy pula malas makan tp sy paksa saja. kelmarin dri hosp sbb keluar tompokan coklat dan mlmnya tu sakit perut sgt . tp dah cek Alhamdulillah takde apa

jaga kesihatan, jangan angkat berat jngn stress, lapo cepat2 mkn..makan yang berkhasiat...boleh start minum susu..selagi x dk sebarang bleeding baby ok je..kalau x dk alahan tu bagus sangat.. alhamdulillah

Saya sama macam awk jgk. Sampai xtau yg sy pregnant. Dah 3 bulan baru tau sbb rsa mcm period pain tp x keluar2 jd saja2 cek. okay je awak. Alhamdulillah sgt. Skrg baby sy dah keluar dah 2 bulan

normal.. mcm sy jgak smpai sy xtau sy dah pregnnt masa tu msih bole cangkul2 buat keje berat2.. alhamdulillah sampai dah 34w ni xd ape2 alahan.. moga yg baik2 untk kita

normal sis awal lagi tu. HCG peak around week 7-11 mcm tu. selalunya waktu tu banyak simptom.tapi kalau tak ada sinptom langsung, lagi alhamdulillah.

insyaallah normal tu sis . sbb sy dapat tau sy pregnant pun masa tu dah 19 minggu. .tkde alahan takde apa semua macam biasa je