Sekadar luahan

Saya dah 17minggu 4hari. Semalam baby saya dah pergi tinggalkan saya😔 4bulan saya bersama dia, saya mabuk teruk. Bila dia pergi saya betul2 sedih sebab dah macam2 saya hadapi dgn dia😔 dan saya dah sampai fasa ini😔 semoga saya ada rezeki lagi. Saya sempat merasa sakitnya contraction selama 5hari dihospital. Sakitnya melahirkan anak walaupun anak saya kecik lagi. Waktu saya berjaya melahirkan dia, dia dah cukup sifat semua dah lengkap. Jari kaki tangan, kuku, muka semuanya dah lengkap. Dia lelaki🥲 ya Allah semoga Allah pinjamkan kekuatanNya dekat saya. Terima kasih bagi pengalaman ini, takkan saya lupakan😔

Sekadar luahan
71 Balas

salam takziah sis... semoga tabah menghadapi semua.. sy bila baca sis punya sy teringat anak sy ni. ank sy baru 3 bulan.. sy kadang xmau bela ank sy, sy kadang marah² kt ank😢..sy jadi mcm tu sbb suami sy .suami sy kadang² x jaga ank.. bila ank terjaga tgh mlm, sy sorg je yg jaga.suami tidur.. sy penat sgt.. semua kerja rumah sy yg buat.. suami sy kerja brniaga kedai runcit.. suami sy ada penyakit sawan..setiap bulan suami mesti ada kena sawan.. sy ok je suami sakit cuma sy trlalu penat hadap semua ni..suami juga x blh angkat berat, sbb tangan dia patah..cuma bab masak suami sy yg masak.klu sy nk pergi mana² adik atau abah sy yg tolong. sbb suami sy sakit sawan x blh bawak kereta,sy bru ambik lesen kereta, tapi sy trpaksa ambik juga lesen kereta.. sy takut nk bawak kereta..tp trpaksa juga ambik xnk nyusah abah adik sy dn juga mudah kita nk gi mna... bila tgk ank rasa sedih sy.. entah mcm mna nasib ank. sy bukan ibu yg trbaik buat ank😢😢

kuatkan semangat sis. Allah dh letak kita sebagai wanita istimewa. Anak kita dh tunggu kt syurga. kuatkan semangat. Dia bukan tkda, Tapi yg lebih baik yg menjaga dia. Allah dh letak malaikat yg babysit baby kita sis. Sy dh merasa anak 1st, 33w, tiba2 nk check ctg, baby tkde. Sakit, tpi cuba kuat. Alhamdulillah 4 bulan kemudian, tarikh yg sama sy buat upt anak 1st, positve anak 2nd. Alhamdulillah anak dh 3 bulan skrg. Sy doakan moga ada rezeki yg lebih besar hadiah yg lebih baik untuk sis yg Allah atur nnti. aamin yra.

2y ago

ikutkan dr suruh merancang. tpi sy ckp sy nk merancang sndiri. sy nk try peknen semula. dr tk recommend sbb katanya bdan belum pulih lagi tpi dh pilihan sndiri nk peknen semula kan. dia just suggest jgn skip ubat n ambik extra supplement. sy makan calcium+d3 dgn extra vit c 550mg. alhamdulillah sepanjang peknan 2nd baby hb cantik selalu. baby pun alhamdulillah sihat even prem 36w. tk kena masuk NICU.

Takziah puan.. beruntungnya ibu, ada anak syurga yang menunggu disana nanti. sejak jadi ibu ni, faham sangat perasaan tu walaupun tak ada pengalaman serupa, harap takkan pernah ada😢 semoga Allah kurniakan zuriat lagi sebagai penyeri hidup puan sekeluarga. sentiasa jaga kesihatan, bahagia selalu dan dekat dengan Allah. Allah uji sebab nak kita rapat dengan Dia ❤️

sama la dgn sy sis,sy 18mgu,sifat ank smua dh trbntuk,ank sy pn ank laki,sy hrap ad la rezeki utk sy mgdung lg lpas neh,ttc6 tahun,sapa2 yg trbaca komen sy neh tlg doa kn sy ad rezeki prgnt lg ye,tq,smoga allah mgabul kn doa2 kita smua aamin2

2y ago

insha Allah semoga Allah beri kita rezeki lagi amin yra🤲

Salaam takziah puan, sy pn pnh experience bnda yg sama.. yg penting puan jgn stress sorg2 k, share dgn suami dn kwn rapat ya- Baby sy pon boy jugak, cukup sifat semua.. Banyakkan rehat, pantang. dan ikut nasihat doctor ya Puan... moga ada rezeki Puan untuk hamil kembali bila puan dh betul sihat emosi dn fizikal.. 💕

la tahzan.. jgn bersedih ..bila Allah berkehendakkan sesuatu.. maka ada yang terbaik buat mu kelak.. bkn di dunia tp di akhirat nanti.. anak syurga menanti kamu di sana... semangat na puan... kehilangan itu sakit. tp Allah tetap akan bagi hadiah yg terbaik buat puan dan suami nanti... sabar dan bertabahlah..

Faham betul kepiluan sis masa ini. Walaupun berlainan bangsa dan agama, dugaan dari Dia memang sama rata. Mogaan boboi syurga sis mendapat ketenangan di Alam syurga 🤲🏻 moga sis tabahkan hati dan semangat pada masa ini. Jaga badan sebaiknya agar bersedia untuk rezeki masa depan 💕

Takziah puan. Moga dikurniakan zuriat lagi nnti in shaa allah.. allah uji puan sbb syg.. saya paham keadaan pn sbb saya pun pernah kehilangan. Sedih x terkata 😭😭 sbb tggu 5 tahun. Moga anak puan asbab tarik puan ke syurga ❤️

takziah puan. Ya Allah,anak syurga.. ambil masa untuk redha. support suami dan kluarga sgt penting. berbahagialah puan. insyaAllah,anak puan sedang berlari disyurga. InsyaAllah dia nanti akan membantu memudahkan puan ke syurga Allah.

Al-fatihah..Kita sama...saya dah 32w 5 masa tu..hari ni hari keenam ank Syurga saya...Masih terigt sakit contraction Dan melahirkan walaupun bby Syurga dah tkde masa tu..YA ALLAH.Semoga Kita diberikan kekuatan Dan kesabaran.. Aamiin..