Tersentuh hati dengan family sumai 😝

Saya cuma nak luah.. Saya rasa Complicated betul family sebelah suami saya... Serba tak kena... Asyik nak mengata orang.. Mengutuk orang... Hmm... Pernah saya stay dengan mertua saya.. Tapi tak lama... Macam macam saya kene tempuh... Benda yang saya xciter dekat suami saya.. Dia tanya cucu dia yang lain... Cucu opah no 1 siapa.. Cucu opah no 2 siapa.. Sampai part dekat anak saya.. Tiba tiba nama tu bertukar jadi nama cucu yang lain... Waktu tu syaa dalam bilik air.. Saya keluar bilik air... Sambil xtoleh kiri kanan.. Dia tengok saya.. Sambil cakap... Cucu no 3 " anak saya" .. Taoi saya xterasa.. Sebab memang xterasa langsung.. Tapi kalau saya citer dekat suami.. Mesti suami terasa... Tapi saya diam... Lagi.. Dia pernah cakap dekat saya... Anak saya takkan nak dah dengan family saya.. Mungkin sebab syaa dah perpindah duduk dekat situ kot yang dia berani dia ckaap macam tu.. Lepas tu.. Sya jawab dengan tenang.. Eyee.. Dia xnak kat family saya... Sekrang... Anak syaa ok dengan family syaa.. Alhamdulillah... Tapi dia xnak dengan family suami syaa.. Kalau balik saya... Menangis dari datang smpai balik.. Yela.. Walaupun dia baru 4 bulan... Dia mungkin faham tentang hati... Tapi syaa tak ajar anak saya untuk jauhkan diri dengan siapa keturunan keturunan dia... Mungkin nati besar dia ok la tu.... Dan yang ni suami saya tau tapi pura pura xtau... Adik dia yang perempuan tu.. Suka jadi orang ke 3 dalam rumah tangga kami... Kalau syaa merajuk dengan suami.. Doa sindir sindir.. Perli perli.. Sama jugak dengan family dia yang lain.. Kalau suami saya balik keje dukung anak.. Semua pakat pakat tengok... Sebab suami saya balik keje... Penat dha kene dukung anak... Sedang kan.. Dari lahir smapai sekrang.. Suami saya tak penah bangun malam jaga anak... Bancuh susu tengah malam pun x... Pakai kan pampes ke.. Mandi ke.. Langsung x.. Ada beberapa kali je dia buat kalau mood dia rasa nak buat.. Tapi masa saya duduk sana la suami syaa rajin dukung anak.. Main dengna anak... Kerap La dengan anak.. Dan benda paling xselesa... Mertua saya kerap masuk bilik kami laki bini.. Bend yang paling saya terasa... Waktu saya balim sana... Mertua saya hamparkan tilam kat bawah untuk suami syaa tido.. Saya jadi xselesa... Saya tanya kenapa nak tido bawah... Kata nya untuk keselesaan saya dan anak.. Syaa pelik... Xde suami yang xnak tido dengan anak bini dia... Sya pun main peranan... Lama lama tu.. Sampai mak dia masuk bilik kmi untuk jemur tilam .. Supaya suami tidur lebih selesa.. Dalam masa yang sana.. Serungut penat.. Sakit kepala... Semua ada... Saya main peranan.. Cari punca kenapa suami saya tido bawah... Saya buat buat sembang dengan adik beradik dia... " .... ... ... Sampai suami tido kat lantai laa .. Huhu " .. Tapi adik beradik dia xtau apa apa.. Tapi bila syaa tengok mak suami saya... Dia macam lain... Lepas mak suami saya jemur tilam.. Saya mengamuk kat suami sebab xtahan nak pendam dh.. Suami terus tido atas dengan kami.. Esok pagi... Mak dia masuk bilik... Nak tegur anak syaa.. Sya pun tengok reaksi mertua syaa... Dia tengok bantal suami syaa kat atas katil sambil tengok tilam kat lantai.. Dia macam terfikir dan berfikir.. Yng nak syaa tido ni tadi... Xjadi tegur.. Terus keluar bilik... Macam ok xok macm tu la... Menakutkan pun ada... Hmm... Apa apa pun.. Saya rasa saya xde rezeki dalam kebahagiaan dalam keluarga suami saya... Huhu... Xpela.. Nak buat macam mana.. Setakat tu je rezeki saya... Suami syaa xbela pun nasib syaa.... Suami saya backup family dia je.. Tapi dalam masa yang sama dia ok dengan saya.. Saya pun xtau nak explan macam mana... Hmm.... Apa yang syaa pegang sekrang ni.. Saya dalam fasa yang saya xnak tau dan ambil perduli dah... Siapa nak suka and siapa tak suka... Or siapa nak mengata.. Because im living my life to the fullest .. Janji saya tak kacau hidup orang ❤

2 Balas

hurm sebijik sama macam saya..rumah mak saya kalo ajak balik dia hantar je..dduk la situ..rasa nak balik baru panggil dia..tapi kalo rumah mak dia tiap2 minggu suruh kita balik..talipon wassap x pernah berangkat..anak memang dia rajin dukung tapi bab mandi,pakai pampers,semua tu x nak buat.sanggup biar anak telanjang..skang ni ade sikit keberanian kalo p rumah mak husb,memang saya jerit je suruh dia mandikan anak..mak dia pulak jenis menang kan anak..anak2 pukul 2,3tngahari baru bangun..bangun2 terus amik pinggan kaut nasi..tu yg tiap2 minggu husb ajak saya balik rumah mak dia..sbb nak surh jadi kuli..kalo husb nmpk kita duduk,baring kate kita ni kerja tido je,x reti tolong org...padahal kita baru habis masak..yg tu dia x nmpak..mulut tu dok kalut nak anak sorang lagi..sakit penat kita x amik peduli langsung..skang ni di fasa yg lantak kau la nak buat apa..aku rasa aku penat aku jerit je..

2y ago

takkan ada ank yg seterusnya utk suami yg x memahami..😂.ckup la ank yg ada..