Asyik Marah

Saya cikgu sekolah. Kekadang marah budak sekolah juga sebab tak leh kawal emosi tgk diorg nakal. Kesian kat baby dalam perut. Macam mana ya nak tlg diri sendiri ni? Ada hari lambat naik temperature, ada hari cepat plak marah. Bykkan amalan ya...? Mungkin kena byk puasa, tapi kekadang xlarat.

3 Balas

saya guru tadika, play based school. faham perasaan puan, kadang tu rasa nak angin je kan. tapi apa yang saya cuba buat is ingatkan diri tak mau sikap saya jadi penyebab baby dalam perut terikut ikut. kalau perlu ignore perkara yang buat saya marah, saya akan ignore. hehehe