Boleh ke nak luahkan kesedihan kat sini?🥲

Saya bleeding dah seminggu. Kandungan 10 weeks. Pagi raya dah terpacak depan PAC untuk check baby. Doc scan 3 kali untuk confirm kan heartbeat baby. No fetal heart seen🥲 Ni pregnancy kedua. Yg first pun miscarriage. Tolong bagi kata2 semangat kat saya. Saya dah redha tapi tak boleh nak sembunyikan kesedihan. Itu akan jadi lebih sakit.

6 Balas

Sy baru sj scan ahad lepas, nmpk kantung 5w. Mlm raya prtama kluar pepejal. Skrg ni sakit perut mcm period dah. Keluar darah byk. 4thun ttc. Thun lps chemical prgnncy. Sedih sgt. Punya excited nmpk scan wlupun baru nmpk kantung.tp sy memang ada bleeding dr minggu lepas. Ubat kuat kn rahim klinik bg pun dah hbis. Mgkn lps ni sy kn rasa anxiety. Nk pesan dgn husband jgn bgtau family dah lps ni untuk permulaan. Dah la raya pertama tu biras siap ty bila buka buku pink. Last2 gugue pula . Sama jg mcm tahun lepas. Husband dah bgtau keluarga dia. Last2 x jd.😭

sy faham perasaan awk camne.sy cuma mampu suruh awk byk2 bersabar.sy jgk mcm awak,ni kandungan ke 4, yg sblum ni 3 tu semuanya gugur, ada kantung je semua tu xde janin.ada yg gugur sndiri,ada yg kena dnc.begitulah awk..kesedihan tetap ada tp xpe lah sy redho.Allah akan bg bila sampai waktunya,tepat masanya. sy umur 41thn skrg sdng pregnant 8w.mcm2 dlm fikiran sy skrg.tp nk xnak sy kena hadap juge lah.sy hrp awk pon begitu.ajak suami borak²,pegi jalan² ambik angin,mudah2han sedikit sbyk terubat kesedihan.jgn sedih lama2 ye.

2mo ago

Sama…jum kta buat grup wasap ahli kelab ggur n pregnant nak tak?khas utk yg pernah ggur

saya paham perasaan awak .. saya pon dh 3 kali gugur sekarang pregnant 7w .. memang dlm kepala ni pikir macam2 je .. tapi redha je la . ini pon saya fikir bukan2 sebab sblm ni ada alahan tiba2 2,3 hari ni berhenti .. memang dlm kepala fikir mcm2 .. sabar je la .. tawakal je ada rezeki ada . org ckp suruh buat itu ini semua dah buat .. tp kalau tuhan x nak bagi lagi macam mana .. sabar ye awak

2mo ago

Allah,sy fhm prsaan awak sis..sy 4x ggr..now prgnant blik,trauma sgt2 klau alahan kjp ada kjp xda,breast skit ke tak,salu g tndas cek bleeding ke tak…patut ada satu group utk ahli kelab ggur..anxiety sgt2

sblm2 ni cek ada heartbeat ke sis? sy pon bru lps gugur bln 1 td.. skrg ngndung lg.. tp kali ni pon nmpk mcm kantung kosong jgk.. n smlm msuk 9w ttbe je skt perut bleeding skit.. sama jgk kali klau x jd lg rasa sedih skit.. mayb rancang balik lps ni gap jauh skit

2mo ago

saya x cek lagi.. raya clinic tutup. arini baru nk g scan kt swasta.. tapi xda pun sakit perut ke apa...

Sedihnya🥲 Kita faham perasaan tu sbb sebelum ni pun pernah miscarriage. Semoga Allah beri yg terbaik utk awak🤍

2mo ago

Saya sedih sangat2 sis. Dah 2 kali berturut2 miscarriage. Tak tahu nak gambarkan macam mana perasaan sekarang ni🥲 hanya Allah saja yg tahu

semangat semoga kandungan sihat aamiin🤲🏻