Hamil luar nikah

Saya berumur 23 tahun, baru keguguran, kandungan 6 minggu. Hamil luar nikah. Pihak hospital ugut report polis, kena contact keluarga terdekat utk prosedur masuk bilik OT. Sebelum discharge pihak hospital ada bagitahu akan di contact oleh ustaz dah kaunseling. Saya ingat hal pesakit adalah privasi. Seminggu lebih discharge, tapi masih belum ada apa2 panggilan kecuali dari pihak klinik untuk follow up. Pasangan saya pula bukan Islam. #ingintahu #pleasehelp

15 Balas

Nmpk sgt awk stress dgn smua ni, nak kena kaunseling pn dipersoal, mcm xboleh terima kenapa perlu buat itu ini, fikiran blm matang. Tanya soalan dekat sni bila dah diberi pendapat x jg boleh terima. Awk nak apa sbnrnya ni dik? dah sbb tindakan awk sendiri yg buat awk bgni cuba terima dgn hati terbuka, tenang dan jgn keras hati sngt. Klu rasa susah sgt nak buat smua ni sbb bnyk mslh dri segi kewangan dan masa selesaikan benda ni slow2. Semoga dipermudahkan urusanmu dik.