Hamil luar nikah

Saya berumur 23 tahun, baru keguguran, kandungan 6 minggu. Hamil luar nikah. Pihak hospital ugut report polis, kena contact keluarga terdekat utk prosedur masuk bilik OT. Sebelum discharge pihak hospital ada bagitahu akan di contact oleh ustaz dah kaunseling. Saya ingat hal pesakit adalah privasi. Seminggu lebih discharge, tapi masih belum ada apa2 panggilan kecuali dari pihak klinik untuk follow up. Pasangan saya pula bukan Islam. #ingintahu #pleasehelp

15 Balas

kalau kat sabah takda jabatan agama nk kol2 nak suru family dtg . cuma prosedure bilik ot tu kena ada kluarga. terdekat kazen sy suru sy sj jdi wakil sbb sy ja kena percaya ole dia ckp ja family jauh n u kerja kat sna snng.. kalau kena tnya ic knpa kat sni ckp ja alamat lama sbb ikut spupu tgal kat situ