Hamil luar nikah

Saya berumur 23 tahun, baru keguguran, kandungan 6 minggu. Hamil luar nikah. Pihak hospital ugut report polis, kena contact keluarga terdekat utk prosedur masuk bilik OT. Sebelum discharge pihak hospital ada bagitahu akan di contact oleh ustaz dah kaunseling. Saya ingat hal pesakit adalah privasi. Seminggu lebih discharge, tapi masih belum ada apa2 panggilan kecuali dari pihak klinik untuk follow up. Pasangan saya pula bukan Islam. #ingintahu #pleasehelp

15 Balas

Terima kasih yg sudi komen. Saya faham prosedur masuk bilik OT. Tapi, part kaunselor n ustaz tu saya rasa macam tak perlu. Sebab saya atas 18 tahun

12mo ago

memang kena kaunseling. suami saya under jabatan agama islam. memang perli dikaunseling sebab tu tanggujawab masyarakat. mungkin dengan kaunseling ni memberi hidayah dan jalan utk awak keluar dari kesusahan ni. selebihnya diri awak sendiri