Bengkak susu

Saya baru masuk kerja. Kalau ikutkan masa pantang anak saya memang kerap bf. Tapi bila masuk kerja ni automatik bengkak susu. Dah dekat 3 days dah bengkak. Nak pam pun susu x keluar n ada ketulan kat breast. Dah try tuam, letak kobis ikut petua org dulu pun dah. Urut pun dah. But x jadi apa2.

2 Balas

sye pun kne 2hari lps dan nyaris nk demam bengkak susu kali ke-3.. sumer dh buat trmasuk tuam xmenjadi..last2 sye tggu baby betol2 lapar dan menyusu time tu pkul 2pgi tak silap sye,dier tarik susu skali je tu kaw2 smpai penuh stu mulut dier..hilang bengkak dan nipple plak sye letak cream sbb dh merekah teruk..Alhamdulillah dh better skrg..( jwpn nye mmg kne bgi bby sedut stu breast smpai habis, kne tahan skit la perit dan pedih tu) Insyaallah baby kenyang, mak dh xsakit