Kandungan Kosong

Saya baru keguguran blighted ovum 3 bulan lepas. Nak merancang hamil balik tapi risau kejadian sama berulang. Siapa pernah alami kandungan kosong dan lepastu pregnant semula & kandungan normal?😔 takut hamil blighted ovum lagi walaupun doktor ada cakap hal ni terjadi sekali sahaja.

12 Balas

Keguguran 1st trimester ni very common sebenarnye sis, walaupun boleh sbbkan kesedihan yg dlm sekali..kalau cromosom problem kandungan tu akn gugur sendiri. Tapi sentiasa boleh saja cuba dan cuba lagi, jgn give up. Next pregnancy confirm anxiety, tiap kali masuk tandas cek kat panty kalau ada darah.. Begitulah pengalaman kebanyakan wanita yg pernah keguguran ni. But we try again, jaga kesihatan dengan baik, prepare badan utk mengandung semula ❤️