cabut gigi

Saya baru 12minggu. Gigi bengkak. n pergi klinik gigi doc bagi ubat n suruh after 2 minggu cabut gigi geraham atas kerana terlebih tumbuh menyebabkan gigi geraham bongsu sakit. husband tak bagi cabut. kalau boleh tak nak cabut takut risiko. tapi bolehkah cabut gigi semasa mengandung?

14 Balas

Saya 7 weeks dh sakit gigi sis.gigi geraham berlubang. Berlubang teruk. Then sblum preg dia x sakit apa pun. Cuma tau dia teruk bila sy dpt tau sy preg. Dh lah ni anak pertama. Dh 3 kali jumpa doktor gigi. Cdangan smua sama.hnya dibnarkan cabut bila trimestr ke 3. So skrg utk elak sakit doktor buat tmpalan smntara. Smpai lah kdungan dh kuat nnti bru boleh cbut.

4y ago

Lepas tampal ok sikit jer sis.tpaksa tgu 4 bulan kandungan.bru dpt cabut. Dh cabut bru lega