Tinggalkan anak fully bf

Hi saya akan masuk kerja minggu depan, tp anak saya ni fully breastfeed umur 1 tahun 3 bulan. Apa pengalaman ibu2 yang tinggalkan anak fully bf bekerja?

2 Balas

same mcm ank sy, 1 thun 3 bulan.. mmng ltk ssu dlm cwn ke. botol ad straw ke bila dia hisap straw rse ssu trus dia x hisap dh.. tpi sbb dia dh sthun lbih ,, sy lebihkan mknn kt dia. sbb susu sbgai smpingan shja. lepas mkn bg dia mnum bnyk air.. dia dah kenyang penat main trus tdur tnpe ssu,, lame2 nnti dh boleh wean off awl2.

1d ago

saya hrp mudah lah proses nya nanti.

Dah train bagi botol tak sis? Kalau dah & baby ok should be ok hehe. And dah start hantar taska awal ke sebelum kerja?

2d ago

dh bagi mcm2 botol, bagi susu mmg dia tolak. even bagi susu pakai cawan pun dia dh hidu bau susu tu trus dia tolak. skrang ni saya plan nak suruh nenek saya jaga dulu sbelum hantar dkt taska tkut dia melalak menangis.