bersalin normal atau ceaser?? ade risiko x bsalin normal

Sape yg ade pengalaman kena cyst n fibroid semasa hamil?? Mommy yg kena cmni biasanya akan bersalin normal atau mesti kena ceaser?? Ade risiko x kalau bersalin secara normal..blh pecah ke kt dlm kalau kita meneran.. size cyst n fibroid sy dlm 4x3cm. X besar sgt. Doktor kata xde risiko sgt.. melainkan kalau besar.. wajib operate. Dia kata. Sape ade pengalaman situasi cmni yg dh selamat bsalin.. blh share x kt cni.. nk tahu je.. sebab mcm nervous lak.. pregnant anak 1st nie.. ?

1 Balas

kwn sy brsalin normal . ok je sis . xd msala bnd tu pecah pn mse teran . Alhamdulillah cyst n fibroid dy tu pn skrg dh ilang . ank dy pn dh 8bln .