Mengandung tapi scan tak nampak apa .

Sape kat sini pernah mengandung tapi dah banyak kali scan tvs tak nampak jugak, ambil darah pun banyak kali, buat upt positive .. kalau ikut kan dh 9weeks , darah pun ada keluar sikit2 ..

2 Balas

Salam hai. Sama macam saya sis. Awal2 dlu mmg tak nampak. And kalau ikut last period dah 9w. 3 kali scan tak nampak pape even kantung pun. So klinik minta sy refer specialist. Specialist cakap, UPT positive tak bermaksud kita mengandung. Specialist tu laki, and dia pernah buat UPT and positive 😅 Ada 3 cara utk tau kita pregnant. 1. Scan 2. Ujian darah (hcg kalau tak silap nama dia) Yg ketiga sy lupa 😅 So, ujian darah laa yg akan menjawab segalanya. Samada kita dah pregnant berapa weeks, pregnant luar rahim or baby mati. Biasanya ujian darah akan dilakukan 2-3 kali. Gap haruslaa 72hours. Kalau lewat or terlalu awal dia macam tak valid. Tu Based on my experience apa yg specialist explain laa. And alhamdulillah, dah keluar result darah, sy baru pregnant 3-4w. No wonder laa tak nampak kantung lagi🥰 Oh ye, ada jugak Dr akan buat procedure tvs. Kalau saya dlu, first time sy nak scan tu, Dr dah tya nk scan ikut bawah ke (tvs). Disebabkan takut, sy cakap taknak lagi😅 Papepun, try pegi 2 klinik yg berlainan. Atau refer specialist terus. Insya allah lagi puas hati ☺️ Awak jangan risau, baby ada tu. Insya allah ada rezeki awak and husb and everything gonna be okay 😘💖

5mo ago

Kandungan sy tak jadi dah awk, harini dh masuk 9 hari, test upt pun dh naik 1 line🥲🥲

period awk regular ke?

5mo ago

Tak