Puasa ramadhan

As'salammualaikum. hai mommy²... nk tanya la kalo 1st trimister ni boleh ke puasa mcm biasa ramadhan ni? so far badan letih tp morning sickners buat masa ni xde. ada kawan² ckp better x payah dulu. ada yg ckp selang hari. kalo dh 6 bulan ke atas, baby dh kuat, puasa ok nt. tp kalo awal² ni elak dulu. #ingintahu #firstmom

1 Balas

depends , kalau awak kuat awak puasa la, kalau tak better jgn. sbb baby pun baru nak mbesar, perlukan zat juga kan. maybe awak okay, tapi baby tuh yg taktau.