sakit

salam... sye nak tanye.. ade x ibu2 yg mengalami buasir yg teruk mase mengandung... boleh bg tau x cane nak buat...

79 Balas

Sy pregy dh 6bln ni bru kene macam bengkak kat tepi belah atas dubur, tp x oasti buasir luar ke dalaman, sbb sy tnya adk ipar sy die kata die pon tngh pregy msti kene bengkak tu kecik je, sy seumur hdup bru ni kne 😭 puncanya mnggu lepas sy dok tringin mkn ayam cili padi dua hari bturut gak sy mkn n buah sy stop trus jd sembelit n teran smpai jd bengkak tu skang, sy try tnya adek sy kje farmasi katanya ibu hamil mang ade yg pnah kene klu bdn xde serat n kurang mkn buah atau sembelit trok.. Adek sy bg cream haomocare aloe verra hurix sy try pkai dlm 2 hari ni tp surut lah skit.. Cuma x selesa lah rse pelek je kat bwah tu..

5y ago

utk ibu yg preggy x dglakkn mkn bnde pedas.. n ibu prggy kne bnykkn mnum air & buah²an.. sbbnye kite cpt dehidration sbb bby ambik sgle nutrient kite. n klu blh berak jgn teran.. tu slh satu factor buasir blh tjd...